GenelGüncel BilgilerHaberSağlık

7 Aylık Bebek Anne Karnında Nasıl Durur

7 Aylık Bebek Anne Karnında Nasıl Durur?

Hamilelik sürecinde bebek gelişimi oldukça önemlidir. Her ay farklı bir süreç başlar ve farklı bir döngü içerisine girerler. Bu döngülerin anne tarafından bilinmesi de aynı şekilde önemlidir.

7 Aylık Bebeğin Anne Karnındaki Pozisyonu Nasıldır? 

Bazı durumlarda bebek pozisyon değiştirmemiş olabilir fakat genellikle baş aşağı pozisyonunda dururlar. Yeni değişim geçirmiş ve rahatlardır. Genellikle bacakları bükük ve kalçaları dizlerine doğru çekilmiş durumdadır. Ayrıca bebek sırtında kambur bir duruş gördüğümüz gibi başlarını göğüslerine doğru eğebilirler.

Fiziksel özellikleri de artış gösterdiğinden önemli etmenler ortaya çıkar;
-Yaklaşık 30-35 cm.
-1-1.5 kg ağırlığındadır.
-Hareket alanı daralmıştır.
Yani büyümenin ve gelişmenin en önemli evrelerindendir. Aynı zamanda organları da yeterince gelişmiştir. Böylece bebek doğum öncesi hazırlığa başlamış sayılmaktadır.

7. Aylık Gebelikte Annenin Sağlık Durumu Nasıldır? 

-Solunumda zorluk yaşanır
-Terleme artar
-Mide ekşimesi ve spazmları artar
-Karında çatlak izleri ya da kırmızı çizgiler gözlenebilir
-Yavaş uterus kasılmaları başlayabilir
-Uykusuzluk yaşanabilir
-Şişkinler artar
bunlar gibi birçok örnek sayılabilir. Genel anlamıyla vücut düzensizliği artış gösterebilir.

7 Aylık Bebek Anne Karnında Hareket Eder mi?

Gelişiminin çoğunu tamamlamış olan bebek, 7. ayda artık hareket etmeye başlamıştır. Anne; kafa, kol ve bacak hareketlerini net bir şekilde hissedebilir. Hareket alanı daraldığından yüzeye yakındır ve bebek de annenin dokunuşlarını hissedebilir.

Hareket çeşitleri;
-Kıvrılarak
-Dönerek
-Tekmeleyerek vb.
bu hareketler bebeğin gelişimine göre değişiklik gösterebilir. Kas ve motorik özelliklerin gelişimi bu noktada oldukça önemlidir.

Anne Karnında Durma Hareketleri Neden Önemlidir? 

Bebeğin motorik özelliklerinin gelişim durumunu gösterir. 7. ay doğuma hazırlık evresi olarak sayıldığından bebeğin doğum sonrası yeterli güce sahip olması gerekir. Kas ve kemiklerinin gelişimi tespit edilir ve değerlendirilir. Gelişmeye devam edecek olan çocuk; kas, kemik ve motorik özelliklerinin gelişiminin önlenmemiş olmasını bekler.

Genellikle ultrason muayeneleriyle tespit edilen duruşlar, görsel olarak bir sonuç vermektedir. Aynı zamanda bebeğin hareketlerini anne hissederek de tespit edebilir. Bu anne çocuk arasındaki bağ ile daha belirgin hale gelebilir. Fakat en doğru sonuç için ultrason kontrolü önemlidir.

Şu durumlarda doktora danışılmalı;
-Sırtın alt bölgesinde ağrı varsa ya da ağrı şekli değiştiyse,
-Kalçalarınızdan pelvise doğru ağrı ya da kramp hissedilirse,
-Özellikle kırmızı veya kahverengi tonlarda akıntı mevcutsa doktora başvurmak gerekir.

Çünkü bazen anne adayları kanama yaşayana kadar bebekte herhangi bir sorun hissetmez. Ultrason kontrolünün en önemli özelliklerinden biri de budur. Zaman içerisinde fetüsün kusurlarını ortaya çıkarır ve erken tedavi imkanı sağlar.

Yorum Yapin