GenelHaberSanat

Levent K覺rca Kimdir? Biyografi

Levent K覺rca Kimdir? Biyografi

leventkirca-biyografi

Zeki Levent K覺rca 28 Eyl羹l 1948 tarihinde Samsun ilinde d羹nyaya gelmitir. 4 tane 癟ocuu yer almaktad覺r, Profesyonel ark覺c覺, Oya Baar’la 2 kere izdiva癟 edip boanm覺t覺r. K覺rca’n覺n Oya Baar’la meydana gelen evliliinden bir erkek 癟ocuu bir de k覺z覺 olmutur . K覺rca tiyatro ve sinema oyuncusudur. Levent K覺rca ilk kez 1964 y覺l覺nda Ankara H羹k羹met Tiyatrosu’nda sahneye 癟覺km覺t覺r . K覺rca Maltepe Komedi Tiyatrosu , Ankara Birlik Sahnesi ve Millet癟e Oyuncular覺’nda 癟al覺malar覺n覺 y羹r羹tm羹t羹r . Sinemaya ise ilk ad覺m覺n覺 1978 y覺l覺nda 癟ekilen Alt覺nehir isimli filmle atm覺t覺r. Ne Olacak imdi?, Mavi Muammer isimli filmlerde koltuk alm覺t覺r. T羹rk komedyen , y繹neten kimliiyle de tan覺nmaktad覺r. Levent K覺rca’n覺n tv projeleri i癟inde en bir s羹r羹 g繹ze 癟arpan覺 tahmini olarak 20 yil s羹resince s羹ren Olacak O Civar覺 isimli yaz覺l覺m覺 olmutur . Bunun yak覺n覺nda ” Nasreddin Hoca Oyun Treni ” , ” Bu oyun Ne T羹rl羹 oynanmal覺? ” vb benzeri tv dizilerinin yap覺mc覺l覺覺n覺 yapm覺t覺r. Bu programda yaratt覺覺 unutulmaz tiplemelerle Olacak O Civar覺 ad覺n覺 繹yle ki haf覺zalara kaz覺m覺t覺r . Hodri Alan Topluluu isimli Tiyatro Grubu’nu kuran K覺rca o vakitki ei Oya Baar’la beraber Harika ve irkin, Sefiller, 癟 Baba Hasan, Kad覺nc覺klar isimli oyunlar覺 burada sergilemitir. Levent K覺rca sinemadaki ilk y繹netmenlik deneyimini ” Nihai ” isimli filmle yaam覺t覺r. Ek Olarak ard覺ndan ise ” Iblis Bunun Neresinde ” isimli filmi y繹netmitir. 1998 y覺l覺nda H羹k羹met Sanat癟覺s覺 羹nvan覺n覺 kazanm覺t覺r. Kendisine verilen bu 羹nvan 2015 seneyin Nisan ay覺 i癟inde geriye al覺nm覺t覺r. Bununla Beraber Saint Petersburg Mumu Heykelleri M羹zesi’nde heykeli meydana gelen sanat癟覺lardan biridir. Levent K覺rca 2011 y覺l覺nda Kar覺m覺n Dedii Dedik ald覺覺 Kontrabas isimli komedi dizisine balama yapm覺t覺r . Fakat dizi reyting alamad覺覺 gerek癟esiyle 4 b繹l羹mden pek s羹rmemitir. bir Mart 2011 tarihiyle beraber Ayd覺nl覺k Gazetesi’inde k繹e yazarl覺覺na balam覺t覺r.

Baz覺 Tiyatro Oyunlar覺

Atein D羹t羹羹 Koltuk, Kad覺nc覺klar, Toros Canavar覺, Sefiller, Oyun Ne T羹rl羹 Oynanmal覺?, 癟 Baba Hasan,

Harika ve irkinFilmografisi

Kar覺m覺n Dedii Dedik ald覺覺 Kontrbas kerem ( 2011 )

Son 襤stasyon kerem ( 2010 )

Aa K覺z覺 kerem ( 2004 ) kerem Oyuncu

Kendini B覺rak Gitsin kerem ( 2004 )

eytan Bunun Neresinde kerem ( 2002 ) kerem Oyuncu ve y繹netmen

Son kerem ( 2001 ) kerem Oyuncu , senaryocu ve y繹netmen

l羹rs羹n G羹lmekten kerem ( 2000 )

Mavi Muammer kerem ( 1985 ) kerem Oyuncu

N’Olacak Son Olarak kerem ( 1979 ) kerem Oyuncu

Ta覺 Topra覺 Alt覺n ehir kerem ( 1978 )

Biyografi Yazar覺: Dorukan elik

leventkirca-biyografisi-kimdir levent-kirca-kimdir leventkirca-biyografi

 

Yorum Yaz