GenelHayvanlar Alemi

2015 Nesli Tükenmekte olan 10 Hayvan Türü

2015 Nesli Tükenmekte olan 10 Hayvan Türü

Sonyol sitesi sizlere kısa bir  bilgi olarak nesli tükenmekte olan hayvanlardan bahsetmek istedik.  Son senelerde dünyanın balansı sebep global ısınma olsun , sebep denizlerde ve havada kirlilik olsun , gerekse kişilerin hayvanları vahşice bizzat emelleri doğrultusunda avlaması olsun , bir takım hayvanların nesli tükenmektedir .

Ne yazık ki nesli tükenen hayvanların doğaya faydaları da kocaman olduğundan bazısı talihli olup savunma altına alınmıştır . Nesli tükenen hayvanlar maalesef onları bekleyen bu tehlikeden bihaber doğanın kucağında türünün bekli de nihai örneği olarak yaşamaktadır .

Bazı savunma altına edinilen nesli tehlike altında meydana gelen hayvanlar bilim insanlarının beraberinde türünün artması amaçlı savaş vermektedir . Sayıları azalan hayvanlar genellikle çiftleşme problemi yaşamakta meydana geldiği amaçlı Bilim insanları bu nesli azalan hayvanlar amaçlı bir klonlama çözümü üretmiştir ve bir takım hayvanların nihai ırk meydana geldiği bilindiği amaçlı genleri savunma altına alınıp dondurulma işlemiyle korunmaktadır . Yeryüzünde birden fazla türü azalan hayvan vardır . Yeryüzünde savunma altına edinilen nesli tükenmesin diye çeşitli tekniklerle çoğaltılmaya çalışılan nesli tükenmek üzere meydana gelen 10 hayvan türü araştırılmıştır .
Nesli Tükenmek Üzere meydana gelen 10 Hayvan Türü

Büyük Panda

nesli-tukenen-buyuk-panda

En sevimli canlılardan meydana gelen siyah beyaz pandalar Madult.net da türü tehlikede meydana gelen canlılardandır . Savunma altında meydana gelen bu canlıların üremesi gözetim altında yaşam alanlarının yok olması sebebiyle tabiattan uzakta sağlanmaktadır .

Kutup Ayısı

kutup-ayisi-neslitukeniyor

Küresel ısınmanın kurbanları meydana gelen kutup ayılarının yaşam sahaları gittikçe sıkıntılı bir hale dönüştüğünden nesli tükenmektedir . Bununla beraber kutup ayılarını da avcılar huzurlu bırakmamaktadır .

Javan Gergedanı

Küçük boynuzlarıyla değinen gergedan nesli tükenen hayvanlar listesindedir . Bu hayvanların neslinin tükenmesine sebep meydana gelen boynuz avcıları ve orman kırımı yapanlardır . Bu hayvanlar hem bir yaşam alanlarının katli hem bir de karakteristik nitelikleri zorlukla çalındığından maalesef yeryüzünde pek nadir sayıda kalarak nesli köreltilmektedir .

Meksika Yunusları

meksika yunusu

Denizlerin sevimli canlısı meydana gelen Meksika yunusu sebep denizlerin kirletilmesi gerekse balıkçıların hududu açıp yaşam alanlarına ağ atması sonucu olarak Meksika yunuslarının sonu gelmek üzeredir .

Pigme Bornio Fili

pigme-borneo-fili

Adından da anlaşıldığı benzeri Bornio’da hayatını sürdüren bu sevimli filler çok küçüktür . Bu şirin fillerin neslini tüketen maalesef arazi avcılarının yaşam alanlarını katletmesi ve bu sebeple yemek gereksinimini hakkıyla karşılayamaması sonucu Pigme Bornio Fillerinin maalesef nesli tehlikededir .

Altın Başlı Langur

altin-basli-langur

Bu sevimli hayvan nesli tükenen hayvanlardan bir tanesidir . Langurlar savunma adlına alınsa da maalesef artması bir çeşitli sağlanamamıştır .

Dev Mekong Yayım Balığı

dev-mekong-yayin-baligi

Kilosu sebebiyle balıkçıların ilgisini çeken bu balık , maalesef nesli tükenen hayvanlardandır . Bu yüzden ülkesinde savunma altına alınmıştır .

Sumatra Kaplanı

vahsi-sumarta-kaplani

Koruma altına alınmış hayvan benzeri biridir . Bununla beraber hâlâ natürel hayatında meydana gelen Sumatra Kaplanları da yer almaktadır .

Cross River Gorili

cross river gorilla

Ne yazık ki avlanma sonucu nesli tükenen hayvanlardan biridir . Etinin çok olması avcıların ilgisini çektiğinden hayvanların yaşama hakkı elinden alınmaktadır . Bu yüzden de savunma altındadır .

Siyah Dağ Gelinciği

siyah_ayakli_dag_gelincigi

Tüm bu hayvanlar bizim mirasımızdır sahip çıkalım, oldukça sevimli meydana gelen siyah dağ gelincikleri nesli tükenen hayvanlardandır . İnsanlar tarafından neslinin tükenmesine sokan açan en kocaman etkense çok kıymetli meydana gelen postudur .

Yorum Yapin